Raw noten-zaden-vruchtenreep

raw_noten_zaden_vruchtenreep.jpgIngrediënten 

25g gepelde amandelen Biofood 
25 g gepelde hazelnoten Biofood
50g havermout De Halm
2 el pompoenpitten Biofood
2 el zonnebloempitten Biofood
150 g ongezwavelde, gedroogde abrikozen Biofood
100 g biologische rozijnen Biofood
5 el appelsap Mannavita
2 el rauwe cacaopoeder Purasana

2 el rauwe cacaobonen Purasana
Naar wens nog 2 el geraspte kokos en/of 1 el agavesiroop Allos
92% cacao chocoladereep 80g Vivani, gezoet met cocosbloemsuiker

Bereiding

Doe amandelen, hazelnoten, pompoenpitten, cacaopoeder, cacaobonen en eventueel de geraspte kokos samen in de keukenmachine en maal alles zodanig dat er nog kleine stukjes overblijven.
Doe daarna de rozijnen, de abrikozen en het appelsap in de keukenmachine en mix tot een dikke pasta, waarin je ook nog stukjes terugvindt.
Doe het noten-pittenmengsel bij het vruchtenmengsel, voeg eventueel de agavesiroop (om iets meer binding te geven) toe en kneed (met de handen) tot een homogeen geheel. 
Het gehele mengsel kan nu in kleine bakvormpjes worden gedaan.
Goed aandrukken tot je een laag van ongeveer 1cm bekomt.
Laat een half uurtje rusten.
Smelt de chocoladereep op bain-marie of op een héél zacht vuur!
Voeg eventueel een héél klein beetje water toe. 
Strijk de bovenkant van uw fruit-notenmengeling in met de gesmolten chocolade.
Laat opstijven in de koelkast.
 
Smakelijk!
 
PS: naar wens kunnen er nog sesamzaad, chiazaad, cranberries, gojibessen, ... worden toegevoegd.