Pompoenpannenkoekjes met savooikool en witte bonen in appelcidersaus

pompoen_1.jpgIngrediënten

Savooikool in reepjes gesneden
Beetje water en sojamargarine Provamel
200 g geweekte witte bonen
100 ml appelcider Pomibel
1 theelepel mosterd
4 eetlepels soja cuisine Provamel
Tijm, peper, Herbamare

 

Pannenkoekjes:
250 g hokkaidodo of butternutpompoen, geschild en in blokjes
185 g witte bloem Biofood
0,5 theelepel Herbamare
1 theelepel wijnsteenbakpoeder Natufood
80 g sojamargarine Provamel
1 ei
2 eetlepels havermelk Oatly
Olijfolie om de pannenkoekjes te bakken

Bereiding

Maak de gaargestoomde pompoenblokjes fijn.
Smelt de margarine zonder dat ze bruin wordt, en voeg ze toe aan het mengsel van bloem en bakpoeder, samen met pompoenpuree, het losgeklopte ei en de havermelk.
Meng alles tot een homogeen deeg.
Kook de witte bonen gaar.
Stoof de savooikool beetgaar in een beetje margarine en een scheutje water.
Voeg de savooikool toe aan de bonen, samen met de appelcider, de mosterd en de soja cuisine.
Laat het geheel eventjes koken, zodat er een mooi gebonden saus ontstaat.
Breng op smaak met tijm, peper en Herbamare.
Maak van het deeg ronde pannenkoekjes met een dikte van ongeveer 1 cm. Je kan zo 2 of 3 pannenkoekjes tegelijkertijd bakken.
Bak op een laag vuur zodat ze niet verbranden!
Leg de pannenkoekjes op een bord en serveer met de groentjes.

Smakelijk!