Ovenschotel met seitan en provençaalse groentjes

schermafbeelding_2015-01-06_om_16.50.50.pngIngrediënten

1l halfvolle melk of Provamel sojamelk natuur
100g Wedena of Heirler grasboter
100g witte bloem Biofood of wit speltmeel Priméal
500g seitan, speltseitan Abinda of seitangehakt de Hobbit
Kruiden: tijm, rozemarijn, Herbamare, peper, teentje geplette knoflook
250g champignons
6 wortelen
1 ajuin
2 courgettes
Tomatenpassata van Eden
1kg aardappelen
1 soeplepel mosterd
Eventueel beetje melk of sojamelk
Paneermeel Joannusmolen

Bereiding (voor 4 personen)

Maal van de boter, bloem en melk een dikke béchamelsaus.
Doe er een dikke laag (ongeveer 1cm) van in een ovenschotel.
Hak de sietan fijn en bak in een pan, kruid goed met tijm, rozemarijn, Herbamare, peper en knoflook.
Snijd de groenten in fijne reepjes en de champignons in plakjes.
Stoof alles beetgaar en voeg tomatenpassata toe, tot je een dikke tomaten-groentensaus krijgt, breng eveneens op smaak.
Verdeel de gebakken seitan over de béchamelsaus en doe daarop een laagje groenten-tomatensaus.
Kook de aardappelen gaar en maak er puree van, eventueel met een beetje melk.
Breng de puree op smaak met Herbamare, peper en de mosterd.
Verdeel vervolgens de puree in een dunne laag over het groenten-tomatenmengsel.
Strooi hierover wat paneermeel en enkele vlokjes boter en zet in een voorverwarmde oven van 220°C tot alles goed warm is.
Nog even gratineren onder de grill als we nog geen bruin korstje hebben.