Vanille roomyoghurt met rode vruchten op een bedje van noten

yoghurt_rode_vruchten_en_noten.jpgIngrediënten

100g rode vruchten (frambozen, bosbessen,..)
2 eetlepels rode vruchten diksap van Ekoland
300g bio-roomyoghurt van Andechser
50g poedersuiker van Ekoland
2 theelepels vanille-extract van Vanibio Natali
5 eetlepels opgeklopte slagroom van Heirler

 

 

 

Bodempje van noten:

60g geroosterde hazelnoten
25g havermout van De Halm
1 eetlepel kokosolie van Amanprana
1 eetlepel agavesiroop van Allos

Bereiding

Overgiet de rode vruchten met het diksap en laat dit intrekken.
Verwijder zoveel mogelijk vliesjes van de hazelnoten (makkelijker na roosteren).
Samen met de havervlokken in de blender fijnmixen.
Voeg kokosolie en agavesiroop toe en mix het geheel.
Verdeel dit over 4 glaasjes en druk aan met de bolle kans van een lepel.
Laat het opstijven in de koelkast.
Yoghurt, poedersuiker, vanille-extract en opgeklopte room mengen en op de bodempjes scheppen. Strijk de bovenkant glad en laat het minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Net voor het opdienen de glaasjes garneren met de rode vruchten.