Kikkererwtenburger met tahin-yoghurtsaus
Ingrediënten
1 tas gekookte kikkererwten
1 ei
2 soeplepels bloem
1 gemiddelde zoete aardappel, grof geraspt
2 soeplepels gehakte kruiden: koriander, tijm, bieslook, peterselie,..
peper en Herbamare
3 soeplepels griekse yoghurt of sojayoghurt
1 soeplepel tahin
Citroen naar smaak
Raketsla of gewone sla
Hamburgerbroodje
Bereiding
Doe de kikkererwten in een kom, meng er de bloem, de geraspte zoete aardappel en het losgeklopte ei onder.
Meng goed met jouw handen.
Voeg de kruiden toe. Sommige kikkererwten zullen stuk gaan, andere blijven heel. Dit geeft een fijne afwisseling in textuur.
Neem een handvol van het mengsel en maak er een burger van.
Bak, op een rustig vuur, aan beide zijden in olijf- of kokosolie.
Voeg de tahin toe aan de yoghurt, meng goed, breng op smaak met citroen, peper en Herbamare.
Beleg jouw broodje met sla, daarop de burger en daarop de tahinsaus.