Chocolade-chiacake met rode biet
Ingrediënten
1 ei
120g kokosbloesemsuiker, Amanprana
1 grote rauwe rode biet, in stukjes
2 el rauwe cacao, Purasana
150 g amandelmeel, Hermus
150 g havermeel, Priméal
150 g quinoa- of speltmeel, Priméal
1 el chiazaad, Purasana
Sap van 1 sinaasappel
Rijstmelk, Lima (indien nodig)
2 el kokosrasp
Glazuur:
150 g poedersuiker, Ekoland
1 el rauwe cacao, Purasana
1 el boter, Wedena
1 el warm water
Bereiding
Verwarm de oven voor op 140°C.
Klop het ei los in een grote kom.
Voeg de boter en suiker toe en klop alles tot een romige massa.
Maal in de keukenmachine de rode biet fijn met de cacao.
Roer dit mengsel door de eimassa.
Voeg daarna alle meelsoorten, het chiazaad en het sinaasappelsap toe.
Roer goed en voeg, als het cakebeslag te droog is, wat rijstmelk toe.
Schenk het beslag in een vierkante bakvorm (15 x 15cm) en bak de cake in 20 à 30 minuten gaar.
Laat hem op een rooster afkoelen.
Roer voor het glazuur alle ingrediënten in een kom door elkaar en strijk het over de afgekoelde cake.
Snijd de cake in vierkantjes en serveer ze.
Werk af met kokosrasp.